De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed.

De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed.

De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed.

De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed.

Terug naar overzicht

Prijsvraag hernieuwde website provinciaal depot!

15 februari 2018

Nieuwe website
De afgelopen maanden is hard gewerkt om de website van het Provinciaal Archeologisch Depot voor bodemvondsten te vernieuwen. Om te vieren dat we de nieuwe site in gebruik hebben genomen is een prijsvraag uitgeschreven! Doe mee en win het nieuwe boek over de Limes ‘Grens van het Romeinse Rijk’.

 
Win dit boek!

Prijsvraag: 
In het depot liggen duizenden vondsten, ieder met een eigen verhaal. Onze depot beheerder heeft een bijzonder object gevonden uit de 2e helft van de 15e eeuw! Lees de omschrijving over dit object, weet jij waar dit object voor werd gebruikt en wat er op de inscripties staat? Laat het ons weten en maak kans op het nieuwe boek over de Limes ‘Grens van het Romeinse Rijk’.

Weet jij wat dit is?

Wat moet je doen?
Denk je te weten waar dit object voor werd gebruikt en wat er op de inscripties staat? Doe mee en mail jouw antwoord vóór 21 maart 2018 naar: archeologischdepot@pzh.nl

Zet in het mailonderwerp ‘Prijsvraag depot’, en vermeld in de mail duidelijk:
Voor- en achternaam
Functie
Organisatie/vereniging
E-mailadres
Mobiele telefoonnummer

Meedoen kan tot 21 maart 2018.

Belangrijk om te weten:
Medewerkers van de provincie Zuid-Holland en het Erfgoedhuis Zuid-Holland zijn uitgesloten van deelname. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Gegevens van deelnemers worden vertrouwelijk behandeld en na bekendmaking van de winnaar worden al deze persoonsgegevens verwijderd.

Meer over het object:
Dit rechthoekige 'ding' is gemaakt van leisteen en werd gevonden tijdens opgravingen op een terrein in het centrum van Schiedam. Het is aan de buitenzijde glad en aan de binnenzijde voorzien van twee ronde uitsparingen met onduidelijke inscriptie.  Het lijkt hierbij te gaan om gotische letters (?) binnen een parelrandversiering. Verder is een smal gietkanaal in het midden aanwezig dat naar buiten toe in een brede waaier uitloopt. Twee doorboringen zijn duidelijk zichtbaar in het midden en aan de rechter onderhoek, het restant van een derde doorboring zit linksonder. Op basis van de context kan het object gedateerd worden in de tweede helft van de vijftiende eeuw. Wat kon er met dit voorwerp gemaakt worden en wat staat er op de twee ronde uitsparingen met de inscripties?

Terug naar overzicht